четвер, 30 червня 2011 р.

Інтерв'ю нашого гурту для газети "Вісник Розділля"

Неділя 26 червня подарувала нам не лише лагідний погожий день на свято до Дня молоді, а й блискучий виступ місцевого рок-гурту «На перший погляд», пісням якого радів весь майдан… Цікаво, що ж це за п’ятірка хлопців?
     Дізнаймося, які таємниці інтригують нас за, на перший погляд, легкою назвою, та які погляди криються за темними окулярами учасників гурту.
      Будьмо знайомі (імена розташовані за ступенем затемненості окулярів :):

Юрій Мельник - соло-гітара,
Володимир Іваницький - бас-гітара
,
Василь Василишин - вокал, гітара,
Андрій Чабан - барабани,
Володимир Сас - клавіші, вокал, гітара

Як з’явився ваш гурт та чому має саме таку назву?

Василь: ідею заснувати гурт ми мали дуже давно, а втілити її вдалось влітку 2010 року.
Володимир С.: так, ми з Василем є творцями групи. Над назвою працювали довго, адже хотіли вибрати з-поміж усіх можливих саме ту, найвлучнішу, яка представлятиме нас і нашу творчість.
Василь: одним із варіантів була назва «Сповнені надії», та, зваживши усі «за» і «проти», зупинились на фразі, яка найчастіше звучала при обговореннях пісень та планів. Думаю, вона дає безмежний простір для творчості, не обмежує нас у стилі…

Отже усі важливі рішення ви приймаєте разом?

Володя І. : тільки так і не інакше, колегіально.
Андрій та Юрко (одностайно додають): у нас демократія, повна.
Василь: Це, безперечно, одна із складових успіху нашого динамічного колективу. З серпня минулого року «На перший погляд» значно виріс як якісно, так і кількісно.  

Якими є досягнення гурту на сьогодні?

Володимир С.: на День молоді відбувся наш найкращий 45-хвилинний виступ в оновленому складі.
Василь: декілька професійних студійних записів та концертна діяльність.
Юрко: цілком згідний з Василем. А також важливо, що наші пісні звучали на радіофестивалі «Наша пісня року» з ведучою Іриною Грей.
Андрій: досягнення у тому, що ми – дружні і добре розуміємо один одного.
Володя І.: і що ми зібралися разом!

Яка географія виступів?

Володимир С., Василь:  Новий Розділ, Вишгород, Львів, Ходорів, с.Берездівці, Миколаїв,  Стрий, Броди… Новий Розділ недаремно на першому місці, ми завжди наголошуємо, що ми новороздільська група, і пишаємося цим.

Близько 20 концертів за менш, ніж рік від заснування колективу,  - це вражає! В активі гурту вже багато пісень. Хто є авторами?

Володимир С. : ми співаємо переважно власні пісні, авторами є я і Василь.
Василь: напевно, кожен автор має свій особливий «почерк», який легко упізнати. Я  частіше пишу рок-балади, а Володя переважно пише більш драйвові пісні.

Тож питання про пісню для вас не питання?

Василь: ще й яке питання! До речі, над кожною піснею важко працюємо. Чим більше вкладено у неї, тим більше задоволення отримуємо під час концертів.
Андрій: Над аранжуванням можемо працювати близько місяця. Ми постійно вдосконалюємо звучання наших творів. Важливо, щоб нам і слухачам подобалась наша робота, щоб дарувала задоволення усім. Ми не затверджуємо пісню, поки кожному з нас не сподобається результат.
Юрко: пісні без глибокого змісту не для нас…

Якою має бути сучасна музика?

Юрко: живою! Має бути вихованою  на найкращих взірцях та здобутках світової музики.
Володя І., Андрій: тільки такою!
Василь: я згідний з хлопцями, музика має бути тільки жива, інструментальна. Вона має бути просто класна! У піснях має бути все на найвищому рівні, як музика й аранжування, так і вокал.
Андрій: вона має давати змогу людині замислитись, відчути, співпереживати, гмм…не залишатись байдужою.

Чи можна вас відформатувати?

Василь: о, ми дуже широкоформатні. Пишемо і співаємо про кохання, життя, розмаїття почуттів,  серед наших пісень є й патріотичні, християнські… Ось зараз працюємо над кількома новими піснями, що мають дуже глибокий зміст. Назва однієї з них: «Кожен день»…
Володимир С.: так, ми відрізняємося від інших гуртів, у нас нема обмеження у форматі, ми просто хочемо не загубитись серед усіх, а завжди залишатись собою. Кожен з нас сильна особистість, і разом ми – сила, бо всі гуртом прагнемо запалювати серця людей нашими творами, підбадьорити у важку хвилину.

Де вас можна почути і побачити найближчим часом?

Василь: виступатимемо у Новояворівську на запрошення організаторів міжнародного фестивалю сучасної української пісні «Молода Галичина», у серпні нас чекає інший фестиваль.

Ваші мрії?

Андрій: наші мрії…Вакарчук на розігріві (сміється), …хочу, щоб ми мали власну якісну і сучасну апаратуру.
Юрко: …також мрію про якісну апаратуру.
Володя І.: прагну віднайти себе.
Василь: досягнути гармонії. Разом мріємо про запис студійного альбому, зйомки відеокліпу, донести побільше пісень до людей.
Володимир С.: стати натхненням для багатьох.

Наскільки відкритими ви є для спілкування з прихильниками?

Усі гуртом: спілкуйтесь з нами 24/7 на нашому сайті:
за емейлом: na1pohlyad@gmail.com


У соціальних мережах:

і, звичайно, приходьте на наші концерти, бо ми співаємо для Вас!

Розмовляла з гуртом

2 коментарі: